Skånsk dryckesmässa i Malmö 24 november

Foto: Torbjörn Lagerwall

Den 24 november i år går dryckesmässan ’Skånska Drycker’ med fokus på skånska drycker av stapeln av för första gången. Målet med mässan är att visa på bredden och potentialen med skånska dryckerna, och att det möjligheter för bra produkter både av alkoholhaltiga och icke-alkoholhaltiga produkter.

– Det är en riktig dryckesboom i Skåne just nu. Vi vill lyfta de nyetablerade producenterna och bidra till att skapa nya vägar till marknaden. Det finns ett stort intresse för lokal produktion av vin, must och hantverksöl – men det är inte alltid lätt att nå ut till konsument. På mässan får alla chansen att prova sig fram till nya lokala favoriter, säger Anna Lind Lewin som detta år driver projektet Pilot Dryck på Livsmedelsakademin / Smaka på Skåne.

Mässan kommer att hållas på Folk Mat & Möten i Malmö, där även kocken Titti Qvarnström driver restaurangen MAT.

Schemat innehåller både smakprovningar och föreläsningar. Biljetter kan köpas här och det är öppet för allmänheten mellan 13-19.

Allt om Gastronomi kommer vara på plats under hela dagen.

Källa