Foto: Viktor Fremling
Den 29-30 januari 2019 drar kock-VM-tävlingen Bocuse d’Or igång och på plats kommer Sebastian Gibrand med Tommy Myllymäki som coach vara på plats och representera Sverige tillsammans med 23 andra deltagare från lika många länder. Sebastian vann silver i senaste Bocuse d’Or tidigare i år vilket säkrade en plats inför den kommande tävlingen.
Tävlingen kommer hållas i Lyon och deltagarna har 5 timmar och 35 minuter på sig att presentera två stycken rätter skapade utefter förutbestämda råvaror, där vinnaren blir den med den godaste rätten. Bedöms görs även presentation, design, teknisk kunskap, organisation och kreativitet och även den lokala kopplingen till hemlandet med sin rätt.
Bland annat ska de göra en fatpresentation, som ska bestå av följande:
Kalvracks, kalvbräss, lever, njure, fötter och/eller tarmkrås
Till tallrikspresentation ska en Chartreuse göras på:
Irländska blåmusslor, franska ostron, franska hjärtmusslor, franska kammusslor och grönsaker
Lycka till Sebastian och Tommy, kör hårt nere i Frankrike!
Teamet för 2018/2019 är följande:
Sebastian Gibrand, kandidat
Tommy Myllymäki, coach
Gustav Leonhardt, commis
Albin Edberg, andreacoach
Henrik Norström, President Svenska Bocuse d’Or Akademien
Frida Rönnlund, projektledare, Gastronomi Sverige